Kantelu kohdistuu Suomen Kuvalehden numeron 3/2015 16.1.2015 sivuilla 44−49 julkaistuun kansijuttuun ”Markus Copper− Kätensä sirkkelöinyt kuvanveistäjä rakentaa helvetinkoneitaan pimeän ruotsalaismetsän laidassa”, sekä netissä samana päivänä julkaistuun juttuun otsikolla ” Sahasiko taiteilija Markus Copper kätensä tahallaan? Helvetinkoneita rakentava kuvanveistäjä teki itselleen myös ruumisarkun”.

Kantelijan mukaan jutussa tuotiin julkiseen tietoon yksityisyyttä loukkaavia asioita ja ne nostettiin esille nettijutun otsikkoon haastateltavan julkaisukiellosta huolimatta. Kantelija ei saanut tarkistaa sanomisiaan ennen kuin lehti meni painoon , koska lehti vetosi tiukkaan painoaikatauluun. Kantelijan mukaan julkaistussa artikkelissa oli useita asiavirheitä, joten hän pyysi oikaisua, mutta lehti kieltäytyi vedoten oikaisuvaatimusajan ylittymiseen ja väitti asiavirheitä olleen vain yhden.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Suomen Kuvalehti on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja antaa lehdelle huomautuksen.